första december

Okej, då kör vi igång. Först ut är i nian på grundskolan när vi åkte på klassresa till Berlin. På fotot står vårt lille tjejgäng på Linnea, Erika, Jazbel och mig och väntar på tåget ner till Malmö där vi bytte till nattåg raka vägen till Berlin. Vi var där i tre dagar, såg massa turistställen, shoppade lite, gick vilse mycket och bodde mitt emot ett "sexmuseum", inte så passande kanske.

Samtidigt hade vi ett projekt i skolan om andra världskriget så det blev massa återkopplingar dit. En kille i klassen skrev om handikappade under kriget och han tog det så långt att han spelade rullstolsbunden när vi var där. Han lånade alltså en rullstol i Stockholm, tog med den till Berlin och åkte runt i den åtminstone hela första dagen (sen tröttnade han). Ni kan själva tänka er folks miner när han kom åkande i rullstolen, stannade vid trappan till vårt hostel och sen reste sig upp och bar rullstolen upp för hela trappan. Vi hade mycket kul över det där och mycket kul annars också. Det var första gången jag kände att vi alla kom nära varandra.

 


Kommentarer
Postat av: Paula

MEN HALLÅ!!! Nu har det varit 2 dacember mer än sju timmar i det här landet - och ingen ny lucka!!!Tittar ni på svenska julkalendern på nätet, du och barnen?Puss,

mamman

2011-12-02 @ 07:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0