Tågstationer, kindpussar och en fin vän

Dumt nog har jag ju bara skrivit om den tråkiga och jobbiga delen i Bryssel och även om den tog upp lite för mycket tid så hann jag med en del trevligt också. Dessutom tog vi ju tåget dit vilket alltid är mysigt, även om omständigheterna inte var de (dem?) bästa.

Resan:

Min otroligt snälla pappa följde med mig till Köpenhamn där vi mötte upp Anna. Det var fint väder men väldigt kallt.


När tåget rullade in vinkade vi hejdå och steg ombord.


Efter några timmar rullade tåget ombord på en båt. Jag tog mig upp för alla trapporna och satt sen helt stilla och tittade ut över Anna medan Anna sprang runt och fixade med allt hon och jag behövde.


Nästa anhalt var Hamburg. Av dem åtta stationer jag passerar på tågen mellan London och Stockholm är det min favorit, mest för att allt är väldigt öppet och ljust.


Nästa station var Köln HBF, då hade det redan hunnit bli mörkt och vi började bli ganska trötta på att resa.


Men Anna höll humöret uppe trots att hon hade världens tystaste och tröttaste resekamrat.

Bryssel:

På den här gatan med tegelhus, små balkonger och klätterväxter bor Anna.


Och i det här huset med stora fönster, högt i tak och massor av madrasser går Anna i skolan. Det var en av sakerna som var positivt med att jag fastnade i Bryssel, jag hann se skolan och fick se deras fantastiska lektion.


Mest tid spenderade jag förstås i Anna lägenhet, men det var inte heller så illa för i hennes rum fanns ett takfönster och väderförändringarna var ganska så häftiga.


Lagom till helgen var jag i alla fall pigg nog att ta mig ut och se Bryssel lite grann. Vi var ett helt gäng som gick runt, på fotot är Anna och Julle.


Vi gick in i en väldigt häftig affär som kändes mer som ett museum.


Julle kallade det "Tim Burton House" och det var verkligen ett helt hus också med fantastiska möblemang.


Sen gick vi till Grand Plaz och Anna köpte en belgisk våffla som jag snodde några bitar av. Efter fem dagar med bara youghurt och soppa räcker det med en tugga för att sockerbehovet ska vara täckt.


Nästa dag, innan jag skulle åka, gick vi till matmarknaden och loppismarknaden.


Anna visade mig en till galen affär som var fullkomligt proppad med afrikanska masker och statyer och vi träffade massor av människor hon kände som vi hälsade på med kindpussar.


Sex dagar senare än planerat satte jag mig sedan på tåget. Somnade som en stock i Belgien och vaknade till en solnedgång i England.

xxx

Kommentarer
Postat av: Paula

ÄÄÄNNTLLIIGGEENN en uppdatering att mysa med till måndagsfrukosten!

Mamman

2012-01-23 @ 07:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0