En månad och 21 år

Blev några dagars uppehåll här på bloggen. Sarah har sovit över några nätter eftersom hon har slutat i sin familj men letat rätt på ett nytt jobb, men tidigare inte boende. Och Pauls (han som bor här) fästmö har också varit här sen i tisdags så det lilla jag har varit hemma i veckan har helt enkelt gått till att socialisera istället. Nu tänkte jag i alla fall berätta om de senaste dagarna.

I tisdags fick Lukas stanna hemma från skolan eftersom han var ganska rejält förkyld. Dock var han inte riktigt så förkyld att det räckte med en soffa och en tv för att fixa den dagen. Något jag insett här är att barn kan vara väldigt sjuka och ändå springa runt fulla med energi. Så var det med Lukas, efter bara någon kvart extra framför tvn så hoppade han upp och ner och studsade fram och tillbaka. Dagen fylldes därför ganska fort med aktiviteter; lilla parkleken i närheten, affären, muffinsbak medan Siri vilade, högläsning hur drakboken, lek i deras minililla trädgård och trots det var Lukas närmast sjövild av överskottsenergi när hans pappa kom hem. Under dagen lyckades han dessutom charma både en kvinna i parken och kassörskan i affären med sina små utlägg och funderingar, han pratar verkligen med allt och alla. När jag hade slutat jobba mötte jag upp Sarah vid Sainsbury's för att handla middag. När vi precis ätit upp kom Helen (som alltså är Pauls fästmö). Hon är väldigt trevlig och social. Dessutom har hon och Paul nu precis erbjudit Sarah att hyra ett av dem andra rummen eftersom de fick reda på att hon är på jakt efter boende. Så nu kommer jag få sällskap här, vilket ju är väldigt mysigt, det har blivit lite ensamt ibland.


Mina och Lukas muffins, tror faktiskt att det är de första jag bakar.

I onsdags fyllde jag 21 år, i onsdags var det också exakt en månad sen jag kom hit, tiden går väldigt fort på båda fronterna tycker jag. Det känns helt galet att jag är 21 år nu, och det känns helt galet att jag varit här en hel månad. Min kära familj hemma i Sverige hade bestämt sig för att de skulle sjunga för mig på morgonen så när jag satt och åt frukost så loggade jag in på Skype och fick lite sista minuten sång innan jag kastade mig iväg till jobbet. När jag sen kom till familjen så fick jag ännu mer sång... och en tårta... och massa presenter. Jag blev verkligen överraskad och väldigt rörd. Nathalie sa att hon tyckte det var så tråkigt för mig nu när jag var så långt hemifrån och inte skulle få något firande. På grund av tisdagens överskotts energi fick Lukas gå till skolan trots lite hosta och jag och Siri fick en lugn dag ute i det underbara vädret. Dessutom hann jag med att skaffa ett bankkonto på Loyds. När jag gick för att hämta Lukas på skolan så sa hans lärare "Happy birthday", Lukas hade förstås berättat för hela klassen att jag fyllde år. Efter lite lek i parken och middag ville Lukas dekorera hela huset och ha en fest för mig, men istället somna sötnosen på soffan. Både skola och park och födelsedagsfest blev väl lite för mycket när man är förkyld. När Nathalie kom hem så tog jag mig i alla fall in til Edgware road för Ung i London och tacoskväll i Svenska kyrkan, det kändes som ett lagom firande på en onsdag. Där mötte jag upp både Josefina (som spelade i mitt innebandylag) och Amanda (som bor i närheten). Amanda hade köpt två minicupcakes till mig på Selfridges så jag fick en liten efterrätt också. Förutom allt det så har jag ju fått säkert 10 vykort och paket från alla er där hemma, tack så hemskt mycket för allt det fina jag har fått, det uppskattas ännu mer här bortifrån! Så nog blev jag ordentligt firad på min födelsedag, trots att jag är i ett nytt land som jag bara varit en månad i.


Både tårta och muffins på födelsedagen! Presenterna lägger jag upp bilder på och skriver om nån annan dag.

Så kommer vi då tillslut till idag, idag har varit en ganska vanlig dag. Jag och Siri var på playgroupen på förmiddagen och jag pratade lite med en från Slovakien och en annan från Nya Zeeland, båda är nannies och har varit här ganska länge. Det känns bra att jag börjar lära känna lite annat folk än svenskar nu. Efter mat, vila och hämtning från skolan gick vi och lekte i parken ett tag och sen gick vi hem och fixade middag.

Nu kommer det bli några till dagar med uppehåll i bloggandet. Imorgonbitti ska jag nämligen ta en buss till Bryssel och Anna. Jag längtar som bara den, det ska bli så skönt att få spendera några dagar med någon som man känt sen barnsben och som verkligen känner en innan och utan. Dessutom är det ju ofantligt länge sen jag träffade Anna och jag har inte lyckats hälsa på henne en enda gång sen hon flyttade. Så jag tror det blir en superhelg, även om det är 8 timmars resa åt båda hållen (jag har laddat upp med massor av färdkost). Dock har hon inget internet, så jag skriver igen på söndag. Hoppas ni alla får en härlig helg!

xxx


En sista bild för att visa hur underbart väder vi har haft de senaste dagarna; sol och ca 16 grader, jag har vandrat omkring i tunika utan problem. Skickar lite solsken till er därhemma ;)

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Grattis igen bästa du! Puss och kram

2011-03-27 @ 13:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0